Cadeaukaarten : Elektronischgeldinstelling (EGI)

Een onderneming die cadeaukaarten uitgeeft en deze als betaalmiddel gebruikt buiten de eigen onderneming, geeft mogelijk elektronisch geld uit. De wet bepaalt dat een onderneming die elektronisch geld uitgeeft een vergunning van De Nederlandsche Bank nodig heeft. De Vrijstellingsregeling Wet Financieel Toezicht regelt vrijstellingen.

De volgende varianten zijn denkbaar voor cadeaukaart uitgevers in relatie tot elektronisch geld:

  • de onderneming geeft geen elektronisch geld uit
  • de onderneming geeft elektronisch geld uit, maar is niet vergunningsplichtig
  • de onderneming geeft elektronisch geld uit en is vergunningsplichtig

Indien een uitgever vergunningsplichtig is biedt Intersolve EGI de mogelijkheid om op eenvoudige en betrouwbare wijze de financiële dienstverlening geheel uit handen te nemen van een onderneming zodat deze zich meer op de sales en marketing activiteiten kan richten. Intersolve verzorgt dan de correcte transactieverwerking en zorgvuldig beheer van elektronisch geld, waaronder facturatie en verrekeningen met uitgevers en acceptanten.

Intersolve EGI kan de financiële dienstverlening inclusief geldbeheer ook uitvoeren voor ondernemingen die cadeaukaarten uitgeven die niet als elektronisch geld beschouwd worden of die wel als elektronisch geld beschouwd worden maar (nog) niet vergunningsplichtig zijn.

TOP