“Op zoek naar een innovatieve hedendaagse organisatie waar ik kon deelnemen aan de 21e eeuw ben ik terecht gekomen bij Intersolve.”

Voorjaar 2019 startte Siham haar loopbaan bij Intersolve op de Finance afdeling. Tijdens haar studie Bedrijfskunde rolde ze de Finance wereld in via allerlei bijbaantjes. Alle dagen administratie voeren was echter niet voor haar weggelegd en zodoende kwam Siham in de financiële detachering terecht. Na een leerzame periode in de detachering en bij een accountantskantoor sloot zij zich aan bij het avontuur van haar partner en bouwden zij samen een autorijschool uit. Om bedrijfseconomische redenen kwam hier een einde aan en begaf Siham zich weer op de arbeidsmarkt.
“Bij  Grandvision Benelux (bekend van de Pearle en Eyewish in de Benelux) werkte ik eerst als medewerker debiteuren en kort daarna teamleider Crediteuren waar ik aan tien man/vrouw leiding heb gegeven, een SAP implementatie heb begeleid en processen heb opgezet en verbeterd. Doe waar je goed in bent en doe dat als geen ander werd het nieuwe motto van ons team. Als dan de processen zodanig staan dat het werk doorloopt, de klachten nagenoeg verdwenen zijn en de medewerkers tevreden zijn, ligt voor mij de uitdaging in de verbetering en verder automatisering van de processen. Helaas was Grandvision nog niet klaar voor mijn vision, dus ben ik na 5 jaar om me heen gaan kijken. Op zoek naar een innovatieve hedendaagse organisatie waar ik kon deelnemen aan de 21e eeuw ben ik zodoende terecht gekomen bij Intersolve.”

Eenmaal aan de slag bij Intersolve was het even wennen voor Siham. “Ik trof een innovatief bedrijf aan, dat snel was gegroeid. De uitdaging zat vooral in het aantal processen die nog gestroomlijnd moesten worden. Uiteindelijk ben ik blij met mijn keuze voor Intersolve. Ik wil graag die persoon zijn die iets samen kan opbouwen in plaats van weg te lopen als het moeilijk wordt. De organisatie heeft juist mensen nodig die een visie meebrengen en zich kunnen uitspreken en hardmaken voor de verandering die er nodig is om voor iedereen het werk makkelijk te maken en de organisatie winstgevend.”

Siham werkt samen met haar team aan het positioneren van Finance door het verbeteren van de zichtbaarheid binnen de organisatie en het actief opzoeken van de andere afdelingen in de queeste om Intersolve uit te bouwen naar een volwassen organisatie.

Als het gaat om wat het leukst is aan haar baan, is Siham duidelijk: “Het pionieren! De organisatie staat op het gebied van Finance nog in de kinderschoenen. De basis administratievoering staat, maar we kunnen hierin nog veel automatiseren, processen verbeteren, (business)controlling opzetten. Daarnaast is het geen standaard Finance afdeling, maar hebben we een stuk klantdienstverlening en staan we direct in contact met alle bedrijfsonderdelen van Intersolve. Dit maakt het werk heel veelzijdig.”

De samenwerking met directe collega’s en andere afdelingen verloopt prima, Siham heeft het ook in dit opzicht goed naar haar zin bij Intersolve.  “We hebben echt heel leuke collega’s! Een gemêleerd gezelschap van jong, oud, man, vrouw. We weten elkaar altijd te vinden op het werkgebied en iedereen wil hard lopen voor de klant en elkaar. Er zijn geen drempels om andere afdelingen op te zoeken. Wel zie en spreek je sommige collega’s meer dan anderen, maar er zijn genoeg gezamenlijke personeelsbijeenkomsten door het jaar heen om collega’s wel te ontmoeten. Opvallend is ook hoeveel collega’s van een leuk vriendschappelijk/competitief spelletje houdt, van bordspellen tot de pubquiz. Ik houd wel van een beetje vriendelijke competitie!”

Siham kijkt met een positieve blik naar de toekomst: “Intersolve is een groeiende organisatie waarin nog heel veel te doen valt op het gebied van professionalisering en volwassen maken van de organisatie. Mijn rol hierin is om de Finance afdeling als volwaardige sparring partner voor de organisatie neer te zetten waarbij alle teamleden in hun kracht worden gezet zodat zij naast de organisatiegroei ook hun persoonlijke groei kunnen faciliteren binnen Intersolve. Verder zie ik mezelf nog groeien op het gebied van de wet- en regelgeving inzake de Wft en de Wwft om onze dienstverlening en bedrijfsvoering ook vanuit dit perspectief optimaal te ondersteunen. De komende tijd verveel ik me zeker niet en zijn de mogelijkheden legio!”