ISAE 3402

ISAE 3402 is een Third Party Assurance Report waarmee de effectieve werking van beheersmaatregelen kan worden aangetoond. De ISAE 3042 is hiermee de opvolger van de SAS70 standaard.

Met dit rapport, afgegeven door accountantskantoor BDO, toont Intersolve aan dat zij over het afgelopen jaar ‘’in control’’ is geweest met betrekking tot de interne beheersingsmaatregelen. Intersolve beschikte al over een ISAE 3402 Type I verklaring, dit betreft een momentopname van de opzet en bestaan van beheersmaatregelen. De ISAE 3402 Type II betreft, naast de opzet en bestaan, ook de effectieve werking van beheersmaatregelen voor het afgelopen kalenderjaar. Deze beheersingsmaatregelen zijn opgesteld voor een groot aantal belangrijke processen binnen Intersolve. Denk hierbij onder andere aan processen als change and release management, Human Resource management, Business Continuity management, security management etc.

Met de ISAE 3402 Type II verklaring toont Intersolve aan haar klanten aan dat de kwaliteit van de dienstverlening in voldoende mate is gewaarborgd. Met deze verklaring geeft Intersolve haar klanten dus grip op de processen die zij hebben uitbesteedt aan Intersolve.

De scope van de ISAE 3402 Type II verklaring betreft zowel de transactie services (Giftcard, Loyalty & Coupons, Voucher & Ticketing en Switching) als de financiële services (E-wallet en Payment services) die Intersolve verleend.

TOP