Case Crowdfund: SamenInGeld

Crowdfundingplatform SamenInGeld

Het crowdfundingplatform SamenInGeld zocht een betrouwbare partner voor het uitvoeren van de betaaltransacties van investeerders en de periodieke terugbetaling naar de investeerders. De oprichters van het platform kwamen hiervoor uit bij Intersolve. Intersolve is een Elektronischgeldinstelling onder toezicht van De Nederlandsche bank en heeft een e-wallet platform ingericht, zodat crowdfundingplatformen veilige betaaltransacties en terugbetalingen kunnen uitvoeren. SamenInGeld verwerkt alle transacties met het online betaalsysteem van Intersolve.

Wat is SamenInGeld

In de zomer van 2015 is het crowdfundingplatform SamenInGeld gelanceerd. Een uniek concept binnen de financieringswereld van vastgoed. Het is een antwoord op de economische ontwikkelingen in de wereld, en met name de stagnerende huizenmarkt voor verhuurd onroerend goed. Het platform richt zich daarom op de financiering van vastgoed met behulp van crowdfunding. SamenInGeld richt zich hierbij op de investering panden die worden verhuurd aan particulieren, zoals zorgappartementen, studentenhuizen, studio’s en appartementen.

SamenInGeld: veilige investering met hoge rente

SamenInGeld is opgericht door hypotheekadviseur Luuck Kalverda, ondernemerscoach Gijs van der Woude en (online) marketingadviseur Angelique Kalverda. Zij zagen crowdfunding ontwikkelen tot een steeds gangbaarder financieringsvorm en banken steeds moeilijker hypotheken en financieringen verstrekken. Tegelijk zoeken consumenten naar manieren om hun spaargeld beter te laten renderen dan op de spaarrekening, waar de rentes nu nihil zijn. Crowdfunding biedt hiervoor de oplossing: door te investeren in vastgoed wordt een (doorgaans) hogere rente gerealiseerd.

Meer informatie? Kijk op http://www.sameningeld.nl