Stadspas

Stadspas

Voor het beheer van budgetten en kortingen die verbonden zijn aan de stadspas levert Intersolve een stadspas-oplossing. Met een stadspas maken gemeentes het voor mensen met een laag inkomen mogelijk om mee te doen aan diverse activiteiten in hun woonplaats. Dit kan een sportles zijn, een bezoek aan de bioscoop, de aanschaf van een fiets of van schoolbenodigdheden. Houders van een stadspas kunnen ook profiteren van verschillende kortingsregelingen van bedrijven en deelnemen aan activiteiten van maatschappelijke organisaties in hun gemeente.

Hoe betaal je met de stadspas

Via het platform worden aanbieders, pashouders, passen, budgetten en kortingen beheerd. De gemeente zet het beschikbare budget voor de financiële steun die ze biedt rechtstreeks op de betreffende stadspas en de pashouder betaalt de activiteit of aankoop met het tegoed dat op de stadspas staat. Daarmee komt het geld rechtstreeks bij de aanbieder en hoeft de houder van de stadspas niets voor te schieten. De regelingen waarvoor budgetten beschikbaar zijn, komen op die manier eenvoudig, veilig en laagdrempelig ter beschikking van de stadspashouder. Voorbeelden van projecten zijn de Upas in Utrecht, de Ooievaarspas Den Haag, de Amsterdampas, het Kindpakket en Stichting Leergeld.

Stadspas voor City Marketing

Naast voor beheer van minimaregelingen, wordt het platform in sommige steden ingezet als City Marketing tool. Hierbij biedt de pas voordeel en/of kan hij als betaalmiddel worden gebruikt door alle inwoners. Een voorbeeld hiervan is de Rotterdampas, die beschikbaar is voor alle inwoners van Rotterdam en korting en extra’s biedt voor de pashouders.

Veilig PAAS-platform voor de stadspas

Intersolve levert een PAAS-platform (Platform As A Service) waarin aanbieders, pashouders, passen, budgetten en kortingen centraal worden beheerd. Het platform is – en kan eenvoudig worden – gekoppeld aan een groot aantal retailers en aanbieders. De betaaltransacties met de aanbieders worden verwerkt vanuit een derdenrekening onder toezicht van De Nederlandse Bank en het platform voldoet aantoonbaar aan de strengste security-eisen en privacy wet- en regelgeving.