Ieder merk zijn eigen cadeaukaart

 

 

Heb jij wel eens nagedacht over de waarde die een eigen cadeaukaart heeft voor jouw merk?

 

Steeds vaker kloppen uiteenlopende merken bij ons aan met de vraag om een eigen cadeaukaart.  Het gaat hierbij om organisaties van elke omvang. Met een fysieke, online of omnichannel aanwezigheid en uit verschillende branches. Denk hierbij aan elektronica, automotive, leisure, food en fashion merken, maar ook aan brancheorganisaties met een eigen ‘branded’ cadeaukaart.

 

De redenen om te kiezen voor een eigen cadeaukaart zijn divers. Zo zijn cadeaukaarten een effectief hulpmiddel om klantloyaliteit op te bouwen en het genereren van leads te stimuleren.

Hieronder vind je een overzicht van de feedback die wij krijgen, om te kiezen voor een eigen (branded) cadeaukaart:

 

Het vergroten van jouw naamsbekendheid

Een eigen cadeaukaart is een geweldige manier om naamsbekendheid te vergroten. Met name het fysieke aspect, zorgt ervoor dat de gebruiker een tastbare herinnering aan jouw merk heeft. Een eigen cadeaukaart helpt om in de mindset en overweging van de consument of zakelijke gebruiker te worden meegenomen. Met de cadeaukaart vergroot je in feite je fan base.

Een alternatief is een “omwisselkaart”, waarbij jouw branded cadeaukaart om te wisselen is voor een cadeaukaart naar keuze. Dit middel is interessant wanneer je het aanbod met beloningen breder wil maken dan je eigen assortiment.

 

Acquisitiekanaal

Steeds vaker zien we voorbeelden voorbijkomen, waarbij een cadeaukaart wordt ingezet om shoppers te verleiden een (eerste) aankoop te doen. Door een fysieke of digitale cadeaukaart aan te bieden, verlaag je de drempel voor de potentiële klant om een eerste aankoop bij jouw (online) winkel te doen.

 

 

Loyalty / retentie instrument

Tegelijkertijd is het relatief simpel om een vaste klant te belonen voor zijn of haar loyaliteit en te stimuleren om terug te blijven komen bij jouw winkel, merk of organisatie. Er zijn legio redenen te bedenken om een generiek of specifiek voordeel in de vorm van een cadeaukaart te delen. Bijvoorbeeld: na een aankoop van een product of dienst een cadeaukaart meegeven of toesturen om een herhaalaankoop te stimuleren (al dan niet te besteden binnen een bepaalde periode of productcategorie).

 

Verhogen van inkomsten

Door de verkoop van eigen cadeaukaarten verhoog je direct de omzet. Wanneer klanten cadeaukaarten kopen, betalen ze in feite vooraf voor producten of diensten. Dit kan helpen de cashflow te verbeteren en bedrijfsresultaten een boost te geven.

 

Leadgeneratie

Branded cadeaukaarten kunnen ook een krachtig hulpmiddel zijn voor het genereren van leads. Wanneer klanten (online) cadeaukaarten kopen, ontvang je contactgegevens. Deze kunnen worden gebruikt om de dialoog met klanten aan te gaan en een lange termijn relatie op te bouwen.

 

Omnichannel mechanisme

Wil je jouw digitale klant naar de fysieke winkel bewegen of juist naar je webshop? Gebruik een cadeaukaart! Zeker als je beschikt over de gegevens van jouw klant, kun je hem/ haar bewegen om een aankoop te doen in de fysieke winkel door de kaart als stimulans te gebruiken. Of andersom, vanuit de fysieke winkel naar online.

 

Coulance kaart (in te zetten voor klanttevredenheid)

Heb je een foutje gemaakt dat je moet rechtzetten of wil je je klanttevredenheid juist verder vergroten? Een fysieke of digitale cadeaukaart als middel om je klant weer tevreden te stellen biedt uitkomst. Slim, sympathiek, laagdrempelig en effectief!

 

Distributie en B2E/B2B verkoop 

De uitgifte van jouw eigen (branded) cadeaukaart biedt mogelijkheden om niet alleen binnen jouw eigen winkel en online shop verkocht te worden, maar ook veel breder gedistribueerd te worden. Tevens biedt dit mogelijkheden om jouw cadeaukaart, daar waar relevant, ook aan te bieden voor de verkoop richting werkgevers (Business 2 Employee) en wederverkopers (platformen en pakketten waar giftcards worden verkocht).

 

Partnerships

Je hebt deze mogelijkheid vast al eens voorbij zien komen. Een cadeaukaart in jouw HelloFresh box met een voordeel op jouw eerste My Muesli abonnement, of de fysieke cadeaukaart van € 12,50 van de Postcodeloterij om bij de Albert Heijn in een specifieke periode gezonde, vegetarische Unilever producten te proberen.  De kansen om met een (slimme) cadeaukaart toffe partnerships te realiseren zijn eindeloos.

 

Sta jij al op de kaart? Neem contact op over de mogelijkheden van een cadeaukaart voor jouw eigen merk!