Veilige besteding van overheidsgelden

Sociale inclusie

 

Intersolve draagt al jaren bij aan oplossingen van maatschappelijke vraagstukken. Samen met onze partners helpen we stichtingen, goede doelen, de nationale overheid en lokale overheden bij het aanpakken van onder andere de schulden- en armoedeproblematiek, maar ook met de transitie op het gebied van duurzame energie, milieu en sociale inclusie.

 

Geoormerkt geld

Dit doen wij door de inzet van geoormerkt geld. Maar wat is geoormerkt geld dan precies?

 

Als voorafgaand aan de besteding bekend is waarvoor het geld is bestemd, noemen we dit geoormerkt geld. Het gaat bij geoormerkt geld om een budget dat door de ontvanger gebruikt kan worden voor een geselecteerd assortiment aan producten of diensten. Geoormerkt geld draagt in grote mate bij aan fraudebestendige en structurele oplossingen van maatschappelijke vraagstukken.

 

Er is de afgelopen jaren een explosieve groei aan initiatieven en budgetten ontstaan, zeker ook vanuit het sociaal domein.

 

 

Ontzorgen van lokale overheden

Intersolve ontzorgt inmiddels al bijna 100 gemeentes in het vereenvoudigen van de processen rondom het gealloceerd budgetteren, beheren en verwerken van deze tegoeden. Deze budgetten dienen logischerwijs bij de juiste doelgroepen terecht te komen en (fraudebestendig) aan de juiste producten en diensten te worden uitgegeven.

 

 

Voorbeelden van oplossingen voor lokale overheden

Voor bijna 100 gemeenten voert Intersolve onder andere de volgende activiteiten uit:

  • het uitvoeren van stadspas regelingen, waarmee doelgroepen een tegoed kunnen besteden bij aangesloten acceptanten en waar mogelijk voor specifieke producten/diensten, (retail)locaties en in een specifiek periode;
  • het verwerken van energievouchers, witgoed regelingen, OV tegoeden en andere regelingen. Deze gelden hebben dus een specifiek besteding doel en zijn daarmee geoormerkte gelden;
  • het beheren van de gelden binnen haar “stichting derdengelden”, waarbij een veilige oplossing ontstaat voor de gemeenten en de acceptanten;
  • het periodiek uitbetalen van de aangesloten acceptanten.

 

Via het Intersolve transactiesysteem en onze koppelingen met meer dan 110.000 winkels en webshops, zijn wij in staat om flexibel en fraudebestendig de toegewezen tegoeden van specifieke doelgroepen en deelnemers, toe te wijzen en verrekenen.

 

Per gemeente is (op basis van 300+ business rules) binnen ons platform vast te leggen hoe, waar en wanneer het tegoed gebruikt mag worden. De gemeente beschikt tevens over een sluitende verantwoording van de uitgaven.

 

Over ons

Intersolve is marktleider in Nederland met betrekking tot het verwerken van tegoeden bij retailers. Denk hierbij aan het verwerken van cadeaukaart en loyalty transacties. De verwerking vindt zowel in de fysieke winkels plaats als binnen online kanalen zoals webshops & apps.

 

Daarbij heeft Intersolve sinds een aantal jaren een vergunning als Elektronisch Geld Instelling (EGI) van De Nederlandse Bank. Hiermee treden wij op al jaren op als legitieme en betrouwbare dienstverlener voor verschillende partijen met betrekking tot het (slim) beheren en verwerken van tegoeden. We doen dit voor commerciële partijen, maar ook voor stichtingen, de landelijke overheid en lokale overheden.

 

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met Willem Blok via email willem.blok@intersolve.nl of telefonisch via  033-254 1194.