Geoormerkt geld

Als voorafgaand aan de besteding bekend is waarvoor het geld op een cadeaukaart of in een wallet is bestemd, noemen we dat geoormerkt geld.

Dergelijke vooraf vastgestelde budgetten worden onder andere toegepast voor maatschappelijke projecten en subsidies of fondsen. Het gaat bij geoormerkt geld om een budget dat door de ontvanger gebruikt kan worden voor een geselecteerd assortiment aan producten of diensten. Voorbeelden ervan zijn de stadpassen, mantelzorgpassen, energievouchers en leermiddelenpassen.

 

Zekerheid voor de opdrachtgever

Bij dit soort oplossingen draait het er om dat de opdrachtgever zekerheid heeft dat het geld wordt besteed aan vooraf afgesproken artikelen of diensten. In het verleden werd het geld ‘gewoon gestort’ naar de rekening van de begunstigde, die zelf kon bepalen waaraan het bedrag werd besteed (soms aan iets heel anders). Nu kan dat met een betaalmiddel, bijvoorbeeld in de vorm van een pas, veel beter worden georganiseerd. De opdrachtgever, uitgever van de kaart, kan met ons platform, waarin we vastleggen hoe en waar de kaart gebruikt mag worden, beschikken over een sluitende verantwoording over de uitgaven.

Je kunt bij geoormerkt geld denken aan de reservering van geld voor bepaalde vooraf vastgestelde uitgaven aan specifieke zaken als cultuur, voeding, reizen, wonen, energie of sport. Maar ook ter besteding en ondersteuning van bepaalde groepen burgers, inwoners en winkels (ook online) in een regio, stad, wijk, winkelcentrum of van een bepaalde keten, merk of branche.

 

Veilig en verantwoord

Intersolve zorgt er voor dat het geoormerkt geld altijd op de juiste wijze wordt besteed, de verantwoording is optimaal geregeld. Tevens ontstaat er relevante bestedingsinformatie voor de opdrachtgever.

Ons Sales team beantwoord graag je vragen over de inzet van geoormerkt geld en wat dit voor jou kan betekenen.